Zo fijn dit nieuwe maandthema! Doubt – can we trust what Jesus said?

Doubt - can we trust what Jesus said?

Wie twijfelt, is als een golf die heen en weer geslingerd wordt in de zee.
Jakobus 1:6

Nou welkom bij de club en welkom nieuw maandthema! We twijfelen allemaal wel eens… Gelukkig, het mag ook!
De vraag is, wat doe je ermee? Gaat de twijfel met jou aan de haal of blijf je groeien in je geloof? 

In de brieven van Paulus lees je dat de allereerste christenen in een soort rollercoaster van hun nieuwe geloof terechtkwamen. Er waren theologische vragen en daarbij was er gevaar en vervolging. Ook deze mensen hebben getwijfeld: zijn we op de goede weg? Kunnen we dit geloof, deze Jezus, echt vertrouwen? Gelukkig kregen ze de versterkende brieven van Paulus. Daarin stonden antwoorden op theologische vragen maar ook de nodige aansporing voor het dagelijks leven. 

Paulus schrijft in Efeziërs 3 dit prachtige gebed; 
‘Moge God vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door Zijn Geest, zodat door uw geloof, Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde.” 

Middenin lijden, middenin drukte, bidt Paulus voor standvastigheid. Niet alleen vast staan op een grond, maar zelfs in de grond verankerd, geworteld raken. Een stevig fundament voor je geloof.

Ja, dat is echt mogelijk! Vraag God om jou standvastig te maken! Vraag God om kracht en sterkte! Zoek Hem. Vraag Hem om rust. Want hoewel we niet direct alle antwoorden kunnen hebben, gaat het leven wel door. En Jezus wil jou graag meenemen op avontuur. Is God jouw vertrouwen waard? 

Hoe kunnen we ondanks twijfels en tegenslagen, toch blijven vertrouwen op God? Om alvast een deel van het antwoord weg te geven; je kunt en hoeft het niet in je eentje te proberen. Een twijfelaar hoeft geen loner te zijn. 

Zoek christenen die jou verder kunnen helpen in je geloof! Maak daarnaast gebruik van de versterkende Heartbeat content! De komende weken kun je hier weer terecht voor interessante blogs, bijzondere filmpjes en natuurlijk de Transformed Chapel uitzending. We hopen dat we jou deze maand weer kunnen aanmoedigen. Omdat we allemaal verlangen naar een krachtig geloof dat tegen een stootje kan!

Op zondagavond 14 maart kun je weer kijken naar een super gave Transformed Chapel, dit keer spreekt Coen Nuijten. Meld je aan voor het nieuwe Bijbelleesplan van dit thema op YouVersion. En check regelmatig weer deze site voor mooie video’s en blogs!