Je bekijkt nu Zo fijn dit nieuwe maandthema! Doubt – can we trust what Jesus said?

Doubt - can we trust what Jesus said?

‘Wie twijfelt, is als een golf die heen en weer geslingerd wordt in de zee.’ Jakobus 1:6

Nou welkom bij de club en welkom nieuw maandthema! We twijfelen allemaal wel eens… Gelukkig, het mag ook!

De vraag is, wat doe je ermee? Gaat de twijfel met jou aan de haal of blijf je groeien in je geloof? 

In de brieven van Paulus lees je dat de allereerste christenen in een soort rollercoaster van hun nieuwe geloof terechtkwamen. Er waren theologische vragen en daarbij was er gevaar en vervolging. Ook deze mensen hebben getwijfeld: zijn we op de goede weg? Kunnen we dit geloof, deze Jezus, echt vertrouwen? Gelukkig kregen ze de versterkende brieven van Paulus. Daarin stonden antwoorden op theologische vragen maar ook de nodige aansporing voor het dagelijks leven. 

Paulus schrijft in Efeziërs 3 dit prachtige gebed; 

‘Moge God vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door Zijn Geest, zodat door uw geloof, Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde.” 

Middenin lijden, middenin drukte, bidt Paulus voor standvastigheid. Niet alleen vast staan op een grond, maar zelfs in de grond verankerd, geworteld raken. Een stevig fundament voor je geloof.

Ja, dat is echt mogelijk! Vraag God om jou standvastig te maken! Vraag God om kracht en sterkte! Zoek Hem. Vraag Hem om rust. Want hoewel we niet direct alle antwoorden kunnen hebben, gaat het leven wel door. En Jezus wil jou graag meenemen op avontuur. Is God jouw vertrouwen waard? 

Hoe kunnen we ondanks twijfels en tegenslagen, toch blijven vertrouwen op God? Om alvast een deel van het antwoord weg te geven; je kunt en hoeft het niet in je eentje te proberen. Een twijfelaar hoeft geen loner te zijn. Zoek christenen die jou verder kunnen helpen in je geloof! 

Naast dat het goed is om met anderen over twijfel te praten,kan de content die wij aanbieden jouw geloof versterken.Ook over dit thema kun je weer interessante blogs, filmpjes, een Bijbelleesplan en natuurlijk de Transformed Chapel uitzending bekijken. We hopen dat we je daarmee kunnen aanmoedigen in je geloof, omdat we allemaal verlangen naar een krachtig geloof wat tegen een stootje kan!

 

Onze content rond dit thema op een rijtje:

Blogs

Transformed Chapel

Content over twijfel

Anders