Je bekijkt nu Loretta: ‘Radicale keuzes maken mij misschien wel saai en burgerlijk’

Zoekt en gij zult vinden

Het is zes uur in de morgen, buiten is het regenachtig en koud, echt herfst. Met mijn bijbel plof ik in de stoel. Daar zit ik dan, niet wetend wie ik ben en mij schamend voor het leven dat ik leef. Waar ik op zaterdagavond altijd met christelijke vrienden optrok, ging ik nu uit met niet christelijke vrienden en dronk ik iedere keer net even te veel. De bijbel snapte ik niet, in de kerk voelde ik me veroordeeld en God durfde ik amper onder ogen te komen. Ik voelde me eenzaam, leeg en niets waard. Ergens op de weg met God, had ik een zijpaadje genomen en was ik Hem kwijtgeraakt.

Snappen doe ik het niet, ik had zo’n genade van God ontvangen en toch kon ik Gods liefde niet omarmen. Ik wist dat als ik God weer wilde ervaren ik iets terug moest geven aan Hem. Dus gaf ik hem mijn tijd, vanaf nu zou ik iedere morgen voor mijn werk, een stuk uit de bijbel lezen en bidden. Ik zou Hem zoeken, net zolang tot ik Hem gevonden had. En dus begon ik
die morgen met het lezen van de bijbel…

Iedere morgen weer zat ik daar in de vroegte, met het diepe verlangen om God te ontmoeten. Vier maanden later beantwoorden God het verlangen. Ik was op Opwekking toen ik geraakt werd en mijn leven radicaal veranderde. Ondanks de angst om een saai en burgerlijk christelijk meisje te worden. Besloot ik te stoppen met uitgaan, dronk ik veel minder en verloor ik mijn vrienden. Er verstreken een hoop eenzame zaterdagavonden waarbij ik huilend op de bank zat en het liefst terug wilde rennen naar de mensen met wie ik uitging. Toch vertrouwde ik diep in mijn hart op God, ik wist dat er een andere tijd aan zou komen…

Een jaar later, het is herfst, zo’n zes uur ’s morgens. Ik plof met mijn inmiddels versleten bijbel neer op de bank. Blij met het uitdagende leven wat ik leef, mijn relatie met Jezus, de kerk waar ik naartoe ga en de vrienden die ik heb. Ik lees een vers uit Jeremia; ‘’Jullie zullen Mij zoeken en Mij ook vinden, als jullie met je hele hart naar Mij verlangen’’.
Zoek jij nog of ben je net als ik een zijpaadje in gegaan? Voel je je leeg, niets waard en durf je God eigenlijk niet meer onder ogen te komen? Weet dan dat er altijd een weg terug is en dat God je wilt zegenen, Hij houdt van jou! Zoek Hem, geef Hem jouw tijd en aandacht en Hij zal je leven veranderen.

Loretta Bénit

Fladdert door het leven. Bijdehante babbelaar, eerlijk, kritisch en kwetsbaar. Inparkeren kan ze als de beste, maar dicht langs een paal rijden voor een parkeerkaartje blijkt toch lastiger.