Geestelijke voorbereiding Twelve

Nog even en dan gaat Twelve van start. Om het maximale uit het weekend te halen, is het belangrijk je goed voor te bereiden. De voorbereiding bestaat dit jaar vooral uit zelfreflectie. We vragen je na te denken over wie Jezus was. Ook mag je kijken naar hoe jij dat je voldoende uitgerust en opgebouwd aan het weekend kunt beginnen.

Wie is Jezus?

Het is ons verlangen dat jij dit document gebruikt als een handvat om te reflecteren op jouw persoonlijke relatie met Jezus, jouw Bruidegom. We willen je aanmoedigen om je even terug te trekken, de stilte op te zoeken, om vanuit daar naar binnen te gaan. Naar de plek waar Hij woont, namelijk in je hart. Een belangrijke verantwoordelijkheid die jij hebt naar Hem toe, is eerlijkheid, dus wees eerlijk. Neem er de tijd voor, laat je gedachten gaan, bid, mediteer en schrijf dingen die in je op komen op.

Stap 1 | Reflecteer aan de hand van onderstaande vragen op je huidige relatie met Jezus
Beantwoord in een notitieboekje de volgende vragen. Neem dit notitieboekje ook mee naar Twelve.

  1. Hoe zou je Jezus in één zin omschrijven?
  2. Wat waren kenmerken van Jezus?
  3. Hoe zou je hem aan iemand omschrijven als die persoon naar Hem opzoek zou zijn?
  4. Wat was het karakter van Jezus en hoe werd het gevormd?
  5. Welke gewoontes had Jezus?
  6. Wat zouden mensen nu gehoord hebben van Jezus als Hij in onze tijd zou leven?
  7. Hoe zou jij jouw relatie met Jezus omschrijven?

Ontvangen vanuit rust

Stap 2 | Denk aan de hand van de volgende input na over hoe jij Twelve vanuit de rust kunnen binnengaan.

Schrijf in een notitieboekje welke concrete stappen jij gaat zetten om voldoende uitgerust te zijn. En wat er in je hart leeft.

Voldoende slaap/rust
Maak de komende weken goede nachten met ruim voldoende slaap, dit helpt je om alles te ontvangen wat God wil gaan geven. Zijn er afspraken in je agenda die je eigenlijk zou kunnen verzetten, omdat ze teveel druk geven? Ga ervoor.

Als je nu alvast goed voor jezelf zorgt, kun je echt genieten en veel ontvangen bij Twelve. Er is een vol programma en je zit een weekend lang met veel mensen om je heen. Rust dus goed uit de komende tijd!

Tijd met God
Neem de komende weken regelmatig momentjes om in de stilte te zijn met God. Stille momenten, tussen je bezigheden door, aan het begin of het einde van je dag. Schrijf op wat er naar boven komt drijven in die stiltes. Wat leeft er in je hart de laatste tijd. Welke geloofsvragen heb je, welke issues spelen er, wat zijn je geestelijke verlangens? Vraag God; ‘Heer, wat heb ik eigenlijk nodig?’ en neem Zijn antwoord mee in gebed

Samenvatten

Als je bovenstaande stappen uitgevoerd hebt, ben je klaar voor de laatste: het samenvatten en versturen van je voorbereiding.

Stap 3 | Vul onderstaand formulier in en verstuur het