Keuzeprogramma

Evangelisatie-outreach

Samen met leden van Beach Mission evangeliseren in Hengelo. Eerst ontvang je kort onderwijs en instructies hoe je mensen op straat kan aanspreken en daarna reis je samen af naar Hengelo om mensen bekend te maken met Gods liefde.

TIJD: 13.45 – 17.30 uur

Retraite-wandeling

Ga samen met Melissa Wessels een stilte wandeling houden. Melissa is 26 jaar, coach en gebruikt paarden voor haar coachingspraktijk. Melissa gaat met jou de natuur in. In de stilte zul je God ontmoeten. We lezen in de Bijbel dat Jezus vaak de stilte opzocht. En zo kon Hij zich dan opladen. 🔋 Maar hoe lastig en moeilijk kan dit soms voor ons zijn. 😩. Laat je daarom uitdagen in deze retraite wandeling. Laat je inspireren en ontdek hoe je Gods stem kunt verstaan in de stilte. 👂🏼🤗

TIJD: 14.00 – 16.25 uur

Schepping of evolutie

Is het Bijbelse scheppingsverhaal niet compleet achterhaald? Want wetenschappers spreken toch over de evolutietheorie? En hoe sta je hier nu als christen in? Welke antwoorden geef jij als mensen jou bijvoorbeeld vragen hoe oud de aarde is en waar de mens vandaan komt?

Ir. Gert-Jan van Heugten heeft scheikundige technologie gestudeerd en was een aanhanger van de evolutietheorie. Toen hij zich opnieuw ging verdiepen in de evolutietheorie kwam hij tot andere conclusies.

Gert-Jan is schrijver bij het christelijke wetenschappelijke blad WEET- magazine en zal vanaf oktober artikelen plaatsen op de site van Heartbeat Nederland
Meer informatie over Gert-Jan: Waarom Schepping

TIJD: 14.00 – 15.25 uur

Wat is tongentaal?

Pieter Zwart, leider van Bijbelschool Foundation 4 Life zal tijdens deze seminar spreken over ‘Tongentaal’ (of klanktaal). Is het nog voor nu? Is het meer dan ‘gebrabbel’ en wat is dan het effect van het spreken in tongen? Waarom zegt Paulus, dat hij wel wilde dat ‘iedereen in tongen kan spreken?’ (1 Korinthe 14:6). En hoe zit het, als de Bijbel zegt dat je met tongentaal jezelf opbouwt? 
In de Bijbel komen we ook tongentaal tegen die door andere mensen uit andere landen wordt verstaan (Handelingen 2:8). Pieter zal getuigen dat dit iets is wat vandaag nog steeds gebeurt. 
Kortom, een interessante seminar! En natuurlijk zal er ook ruimte zijn, voor hen die dat willen, dat er gebeden wordt voor deze gave. Want de Bijbel roept ons op, om te streven naar de gave van de Geest (1 Korinthe 14:1).

TIJD: 15.30 – 16.25 uur

Sport

Samen met de sport en evangelisatiebeweging NEXT MOVE gaan we ‘multiballen’. Dit betekent dat we variërend in een snel tempo verschillende sporten gaan doen. Denk aan voetbal, trefbal, rugby, etc. Het zal een explosie zijn van verschillende leuke en uitdagende sporten.
Ben je erbij? Even lekker je energie kwijt, de competitie en strijd aangaan en bewegen maar.

TIJD: 15.30 – 16.25 uur 

God’s online community

Gerben van den Dool is het gezicht en mediacoördinator van Heartbeat Nederland en geeft dit weekend een seminar over social media. 

In een wereld waar likes, volgers, kliks, abonnees en honderdduizendmiljoen foto’s en video’s dagelijks in een sneltreinvaart voorbij flitsen, is het bijna onmogelijk om God te vinden tussen al de troep en afleiding. 

Hoe zorg je ervoor dat die troep jou niet beïnvloedt? Gerben neemt je mee in hoe we online God kunnen ontmoeten en van zijn liefde kunnen delen. 🤗

TIJD: 16.30 – 17.15 uur

Reaching the unreached

De internationale zendingsorganisaties Frontiers, Operatie Mobilisatie (OM) en Overseas Missionary Fellowship (OMF) houden een te gekke seminar over hoe we de uitdaging kunnen aangaan door het evangelie te brengen. Dat kan door het avontuur te zoeken in het buitenland onder on bereikte volken, maar ook in jouw eigen leefomgeving. 
Deze seminar geeft praktische tips en zal jouw deze middag ook uitdagen. Houdt het evangelie niet voor jezelf. Wees erbij!

TIJD: 14.00 – 15.25 uur

Creatief met Tamara

Op zaterdagmiddag kun je kiezen voor de workshop creativiteit. De creatieve duizendpoot Tamara Harzevoort zal deze workshop leiden. Deze middag ga je een ontzettend tof en persoonlijk boekje maken over jezelf. Houd je van fröbelen, glitters, knipsels, plakken, kraaltjes, kleuren of tekenen? WELKOM!

TIJD: 15.30 – 17.00 uur

Smallgroup
leaders
bijeenkomst

Alle smallgroupleaders ontmoeten elkaar op zaterdagmiddag om te bidden en te evalueren. Wees erbij als je smallgroupleader bent!

TIJD: 16.00 – 17.00 uur